27 Nisan 2011 Çarşamba

Krem Şantili Poğaça

Ta taammm. İlk defa mayalı bir hamurla karşınızdayım. Cafe Pepelada okuduğum krem şantili poğaça tarifini denedim.Tarifte aynı hamurla hem tatlı hem tuzlu olarak yapılabileceği yazıyordu. Ben tuzlusunu denedim.Bence gayet de güzel oldu.Tabi ilk fırsatta tatlısını da denemeyi düşünüyorum. Tatlısı daha da güzel olacaktır diye düşünüyorum.

Malzemeler:
1 poşet krem şanti
1 paket margarin (yada tereyağı)
5-6 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı kuru maya
1 su bardağı süt
2 yumurta (birinin sarısını üzerine sürmek için ayırıyoruz)
Tuz
Peynir,maydanoz.

Yapılışı:
Sütle mayayı karıştırıp ılık bir yerde 10 dk bekletiyoruz. Bu arada krem şanti, yumurta ve margarini yoğuruyoruz. Mayalı süt  hazır olduğunda onu da karışıma ekleyip biraz daha yoğuruyoruz. Elenmiş un, kabartma tozu ve tuzu ilave edip hamurun üstünü kapatıyoruz, 15 dk daha dinlendiriyoruz. Hamuru 4'e bölüp yemek tabağı büyüklüğünde açıyoruz. 6 ya bölüp geniş tarafına peynir maydanoz karışımını koyuyoruz ve  sarıyoruz. (Kase ile daireler kesip D şeklinde kapatarak ta şekillendirilebilir.) Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Sonrada afiyetle yiyoruz :) 

2 yorum:

Mutfaktan mis kokular dedi ki...

Ellerine saglik canim, bende denedim bu tarifi ama nedense yazilanlar kadar lezzetli bulmadim açikçasi. Ya bir yerde yanlis ypatim, ama denerim baska bir zaman. Belki farkli bir lezzet beklemis olabilirim.

FatmaCan dedi ki...

İkram ettiğim komşum ve eşim çok beğendiler.Bende beğendim ama bir daha yaptığımda iç harç koymamayı düşünüyorum çünkü dış hamuru tatlımsı olmuştu ve sade olarak daha güzel olur diye düşünüyorum.