12 Temmuz 2011 Salı

Gül Böreği



Malzemeler:
4 yufka
350 gr kadar beyaz peynir
1,5 su bardağı süt
2 yumurta
1,5 türk kahvesi fincanı sıvı yağ
Maydanoz

Yapılışı:
Süt, yumurta ve sıvı yağı iyice çırpıp hazırlıyoruz. Yufkalardan birini açıp  4 e bölüyoruz. Önce yufkaya sıvı harç  sürüyoruz. Sonra geniş tarafına peynir-maydanoz karışımını serpip yanlarını kapatmadan sigara böreği sarar gibi sarıyoruz, ve kendi etrafında doluyoruz. Tüm yufkaları aynı şekilde yaptıktan sonra kalan sıvı harcı üzerlerine sürerek bitiriyoruz. İsteğe göre susam çörek otuyla süslenebilir. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

1 yorum:

Mutfaktan mis kokular dedi ki...

Evde hazir yufka oldugu zaman hemen yapilacak pratik bir tarif!! Ellerine saglik canim