12 Temmuz 2011 Salı
Gül Böreği
Malzemeler:
4 yufka
350 gr kadar beyaz peynir
1,5 su bardağı süt
2 yumurta
1,5 türk kahvesi fincanı sıvı yağ
Maydanoz
Yapılışı:
Süt, yumurta ve sıvı yağı iyice çırpıp hazırlıyoruz. Yufkalardan birini açıp 4 e bölüyoruz. Önce yufkaya sıvı harç sürüyoruz. Sonra geniş tarafına peynir-maydanoz karışımını serpip yanlarını kapatmadan sigara böreği sarar gibi sarıyoruz, ve kendi etrafında doluyoruz. Tüm yufkaları aynı şekilde yaptıktan sonra kalan sıvı harcı üzerlerine sürerek bitiriyoruz. İsteğe göre susam çörek otuyla süslenebilir. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Evde hazir yufka oldugu zaman hemen yapilacak pratik bir tarif!! Ellerine saglik canim
Yorum Gönder