14 Ekim 2010 Perşembe

Pratik Sodalı Börek


Sodalı böreği hep duyardım ama hiç denememiştim.Hatta hiç tepsiye yufka yayılarak yapılan börek denememiştim.Fakat Cahidenin blogunda tarifini ve resmini görünce dayanamadım bende deneyeyim dedim. Kendisine böyle güzel bi tarifi bizlerden esirgemediği için teşekkür ediyorum. 
Malesef fotografı sıcağı sıcağına çekemedim.Fırından çıktığında tadı da görüntüsü de süperdi.Hala denemediyseniz şiddetle tavsiye ediyorum.

Malzemeler: 
6 adet hazır yufka
1.5 Şişe maden sodası
1 su bardağı süt
1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
2 adet yumurta
1 su bardağı beyaz peynir
1 demet maydanoz
Yapılışı:
Tepsiyi yağlayıp 1. yufkayı tabanına yayın. Yumurta, yağ ve sütü çırpın ve bu karışımın altıda birini yaydığınız yufkanın üzerine sürün. Üstüne 2. yufkayı yayıp bu yufkaya da karışımdan sürün. Maydanoz ve peynirli için yarısını bu kata serpin. Sonra 3. ve 4. yufkaları da aynı şekilde yayıp soslayın ve peynirli için kalanını da serpin. 5. yufkayı da yayıp soslayın. 6. yufkayı yaydıktan sonra üstüne 1,5 şişe maden sodasını dökün. Sonra kalan sıvı karışıma kalan yumurtayı da kırıp iyice çırpın ve böreği dilimleyin. 200 derecede ısınmış fırında üstü nar gibi kızarana kadar pişirin.

2 yorum:

ZELİHA-UMUTSEPETİ dedi ki...

Çok severim canım,çok da güzel olmuş,ellerine sağlık.Blogunun ismi baklavabörek olabilir :)börek çok sevdiğim için belki cazip geldi bana,takdir senin..sevgilerimle...

CanCan dedi ki...

beğendiğin için teşekkür ederim.İsim konusunda o kadar kararsızım ki anlatamam. İstediğim gibi orjinal bi isim bulamadım.Belki de biraz daha böyle kalırım bilmiyorum.