29 Kasım 2010 Pazartesi

Halleyli Pratik Pasta


Malzemeler:
10 adet Halley
2 poşet krem şanti
2 su bardağı soğuk süt (krem şanti için)
1 poşet hazır çikolatalı sos
1 avuç çekilmiş ceviz ya da badem (çok ufak olmasın)

Yapılışı:
Krem şantiyi soğuk sütle çırpıp kıvam alması için dondurucuya koyun.Bu arada halleyleri bıçakla küp küp doğrayın.(9 parça olacak). Ceviz yada badem, halley ve krem şantiyi bir kapta karıştırın.Kelepçeli kek kalıbına koyup dondurucuda bir gece bekletin. Servis 10 dk önce dondurucudan çıkarın ve hazır haldeki çikolatalı sosla süsleyip servis yapın.
*Kelepçeli kek kalıbınız yoksa borcama da koyabilirsiniz.
*Bir gece bekletemiyorsanız en azından 3-4 bekletmenizi tavsiye ediyorum.

10 yorum:

melek dedi ki...

hafta sonu kocana yaptın dımı:) sen yap kocanın kocaman göbeği olacak yakında patlayack merak etme :)

FatmaCan dedi ki...

Ha ha ha
Biliyomusun sen sınavdayken biz gülembe yiyoduk :))

melek dedi ki...

kötü kalpli kocaman göbekli aile (şişko diyecektim ama ayıp olur diye demedim) :)))

FatmaCan dedi ki...

:)) Hatırım kaldı ne olur de :P
Bizim kocaman göbeğimiz ve bi sürü çabur cuburumuz vaarrr. Kıskananlar çatlasın :)))

melek dedi ki...

şişko şişko şişkoooo çabur abur olacaktı heralde :)))) (kapı gibi bişey oldu) ne kıskanacağım sizin göbeklerinizi :))))

FatmaCan dedi ki...

Göbeğimizi değil abur cuburlarımızı kıskanacaksın. Ay sen daha neyi kıskanacağını bilmiyosun işin zor valla :P

lezzetadası dedi ki...

ellerinize sağlık çok güzel görünüyor. bloğunuzu izlemeye aldım. bende beklerim.sevgiler...

FatmaCan dedi ki...

50. takipçin oldum ;)

gülşah dedi ki...

bu pasta donmuşmu yeniyor?

FatmaCan dedi ki...

Ya dolapta iyice soğutulmuş ya da dondurulup yemeden önce oda sıcaklığına alınmış olması gerekiyor.