8 Aralık 2010 Çarşamba

Sac Kavurma



Malzemeler:
Yarım kg dana eti
1 büyük soğan
2 sivri acı biber
2 orta boy domates
1 çay kaşığı karabiber ( tepeleme)
1 çay kaşığı pul biber
4 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı:
Dana etini kuşbaşıdan biraz daha ufak doğrayıp saca yada teflon tencereye alıp kavurmaya başlıyoruz. Suyunu saldığında bir çay bardağı kaynar su ekleyip ocağın altını kısıyoruz ve ağır ateşte yavaş yavaş pişmesini bekliyoruz. Etler saldığı suyu çektiğinde sıvı yağı ekleyip soğanları da tavaya alıyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Soğanlar yarı piştiğinde biberi ekliyoruz. Baharatını atıyoruz. Biberler piştiğinde domatesi ve tuzu atıyoruz..Domatesleri piştiğinde kavurmamız hazır demektir.

5 yorum:

anneanneninemekleri dedi ki...

Oh mis gibi koktu:)Ellerine sağlık.

melek dedi ki...

sabah sabah canımı çektirdin bhee yahhh :(

FatmaCan dedi ki...

Teşekkür ediyorum efenim ;)
Doğrusu tadı enfesti :) İki kişi için fazla olsa da biz iki oburiks bayıla bayıla yedik :)

Kendimce dedi ki...

şöyle ekmeği bana bana yiyesim geldi ellerinize sağlık

Mehmet Oğuz dedi ki...

bu kadar güzel tarifler veriyonuz kilo alıcam sayenizde :)