14 Aralık 2010 Salı

Mantı



Malzemeler:
2,5 su bardağı un
2 yumurta
1,5 tatlı kaşığı tuz
200 gr kıyma
1 küçük boy soğan
Bir tutam maydanoz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 kase yoğurt
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvı yağ(tereyağı da olabilir)

Yapılışı:
2 su bardağı unu 2 yumurta ve tuzla karıştırıp yoğurmaya başlıyoruz. Azar azar su alarak elimize yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.Yoğurabileceğimiz büyüklükte bezelere ayırıp üstünü nemli bir bezle örtüp dinlenmeye bırakıyoruz.Bu arada soğan ve maydanozu ince ince doğrayıp pul biber ve kıymayla karıştırıyoruz.Hamur dinlendiğinde tezgahın üstünü unlayarak açıyoruz. İstediğimiz büyüklüğe ulaşınca kare şeklinde kesiyoruz ve ortalarına kıyma koyup bohça yada üçgen şeklinde kapatıyoruz. Hazır olan mantıları tabanını unladığımız bir tepsiye alıyoruz. İçine tuz atıp kaynattığımız suda haşlıyoruz.Mantı haşlanırken sarımsaklı yoğurdu ve salçalı sosunu hazırlıyoruz.Mantı haşlandığında tercihe göre suyu süzülerek yada süzülmeden yenebilir.
*Ben üstüne kuru nane serperek yemeyi seviyorum.Tavsiyemdir :)

4 yorum:

anneanneninemekleri dedi ki...

OHHH MİS BENDE DÜN YAPTIM ÇOK SEVERİM.ELLERİNE SAĞLIK.

Kendimce dedi ki...

kaşık kaşık yerim ellerinize sağlık nefis bir görüntü

FİGEN KARAVAŞ dedi ki...

Mantıya bayılırım ama cok uzun zaman oldu evde kendim yapmayalı, bir ara yapmalı zira ozlemişim:)
ellerinize saglık,

sevgilerimle,
Figen Karavaş

Mutfaktan mis kokular dedi ki...

Asla hayir diyemem mantiya!! Ellerine saglik nefis gorunuyor. Basarinin devamini diliyorum