12 Ocak 2011 Çarşamba

Baklava Yufkasi İle Pratik Borek

Ben elde kalan malzememi değerlendirmek için yapmıştım bu yüzden sadece yapılışından bahsetmek istiyorum.


Baklava yufkasını kısa yanı size bakacak şekilde açıp 3e bölün. Sonra 3 er kat halinde önünüze alıp içine harcınızı koyun. ama bunu yaparken kenarlarda birer parmak içe katlama payı ayırın. Yassı bir biçimde katlayıp yağlanmış tepsiye dizin. (Yufkanın hepsini bitirmek zorunda değilsiniz artanını bir poşete koyup ağzını sıkıca bağlarsanız dolapta bir süre daha tutabilirsiniz.) İstediğiniz kadar böreği sardıktan sonra bir kasede sıvı yağla suyu karıştırıp böreklerin üzerine sürün.   İsteğe göre susam serpebilirsiniz. 180 derece ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin.

* Deneyenler Yu-Ka markasını öneriyor. Bende bi dahaki sefere Yu-Ka marka yufka almayı düşünüyorum...

4 yorum:

Mutfaktan mis kokular dedi ki...

Gerçekten pratik. ugrasmak istemedigim zaman yaparim, çitir çitir olur. Ellerine saglik canim

Sadece Yemek dedi ki...

Merhaba ziyaretiniz ve yorumunuz için çok teşekkür ederim.Ben birkaç kez yaptım fakat nişasta tadı almadım.Dediğiniz gibi belki markasından olabilir.
Hangi marka olduğunu inanın hatılamıyorum tekrar aldığımda yazarım.selamlar.

çeşnici Handan dedi ki...

Çok pratik bir tarif. Harika olmuş ellerine sağlık.Afiyetler olsun.

hayat dedi ki...

Çok nefis olmuş. Elinize sağlık.
Sevgiler...