20 Mart 2011 Pazar

Ispanaklı Krep



Malzemeler:
Krep Hamuru İçin
5 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
2 yumurta
1 çay kaşığı yağ
1 tutam tuz

İç Harcı İçin
250 gr ıspanak
100 gr peynir
1 küçük soğan
1 tatlı kaşığı salça
1 tutam tuz

Yapılışı:
Krep için bütün malzemeler karıştırılıp akışkan bir sıvı elde ediyoruz. Ispanaklı iç harcımızı hazırlarken krep hamurumuzu da buzdolabında dinlendiriyoruz. İç harcımız için soğanı yemeklik doğrayıp kavuruyoruz. Salçasını ekleyip karıştırıyoruz ve ıspanakları da tencereye alıp  soteliyoruz. Ispanaklar pişince karıştırarak soğutuyoruz. Peyniri ve tuzunu da ekleyip ıspanağın suyunu süzerek bir kenarda bekletiyoruz. Dinlendirdiğimiz krep hamurunu margarinle hafifçe yağladığımız tavada tek tek pişiriyoruz. Her krep için bir kepçe hamur yeterli oluyor. (Bu ölçülere göre 26 cm lik tavada birer kepçelik hamurla 7 adet krep pişirdim.) Krepleri servis yapacağımız zaman içlerine ıspanaklı harcı paylaştırıp zarf şeklinde katlıyoruz ve üstüne kaşar rendesi serpip mikrodalga fırında ya da normal fırında kaşarları eriyene kadar pişiriyoruz.

4 yorum:

Hayat Cafe dedi ki...

Krepi çok severim hele birde ıspanaklı olunca nefisssss
Ellerine sağlık
Sevgiler.

çeşnici Handan dedi ki...

Ispanak krepte harika olur nefis görünüyor ellerine sağlık.

hayat dedi ki...

Canım, krepler çok nefis görünüyor.Eline sağlık.
Sevgiler

FatmaCan dedi ki...

Şu aralar bloga girmek ve yazmak sıkıntılı olduğu için cevap veremedim.Herkese teşekkürler.