22 Kasım 2010 Pazartesi

Gülembe - Pişi


Yapılışı:
Fırına gidip ekmek hamuru alıyoruz.Kızartmak için sıvı yağ hazırlıyoruz.Elimizi hafifçe yağlayıp ceviz büyüklüğünde bir parça koparıyoruz. Parmaklarımızla çekiştirerek hamuru inceltiyoruz. Hamurun ortasına minik bir delik açıyoruz ve hamuru kızgın yağda kızartıyoruz. Gülembeyi küstürmeden hemencecik yiyip bitiriyoruz :)


Not: Hamurunu kendiniz yapmak isterseniz. 3 su bardağı un, yarım paket instant maya, 1 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuzu karıştırıp hamur iki katına çıkana kadar ılık bir yerde bekleterek hazırlayabilirsiniz.

7 yorum:

Hayatcemresi dedi ki...

Yemekleri akşam yemek için mi pişirirsiniz :) sayfanızın ismini görünce aklıma bu geldi :) hele bu pişiyi akşam yememek lazım :) sevgilerimle...

Cahide dedi ki...

Ahh nasıl severim ben bunları.Ya Hu zaten sevmediğimiz bir şeyde yok gibi.Sonra gelsin kilolar :)
Ellerine sağlık arkadaşım...

FatmaCan dedi ki...

Hayat cemresi ben yeni evli bir bayanım yani evde iki kişiyiz.Eşimle akşamdan akşama birlikte yemek yiyebildiğimiz için gün içinde hep akşama ne pişirsem diye düşünür dururdum blogun ismi buradan çıktı :)

Cahide eşim çok sevdiği için bizde bu aralar severek yiyoruz ve kilo alıyoruz malesef :)

melek dedi ki...

ben de bundan yemek istiyorum :)

FatmaCan dedi ki...

Melek bende istiyorum valla. Belki pazar günü niyeti bozarız belli mi olur :)

melek dedi ki...

hımm ne güzel olur dımı ama benim pazar günü kpss sınavım var gelemem başka zaman artık :)

FatmaCan dedi ki...

İşinin olması benim için süpriz olmadı zaten, işin olmasa süpriz olurdu. Hem ben artık kimseyi davet etmiyorum. Tabi gelene kapım her zaman açık ;)