26 Kasım 2010 Cuma

Salma Pirinç Pilavi

Pirinç pilavı tarifi vermek benim için bir gönül borcudur. Çünkü ben güzel pilav yapmayı annemden ya da anneannemden değilde internetten öğrendim. Hatta tam da bu siteden öğrendim.Belki de bu tarife ihtiyacı olan yeni acemiler vardır diye düşündüm :)


Malzemeler:
1,5 su bardağı pirinç
2,25 su bardağı kaynar su
2 adet et suyu bulyon
1 yemek kaşığı margarin
1,5 yemek kaşığı sıvı yağ


Yapılışı:
Sıvı yağ ve margarini tencereye alıp ısıtıyoruz.O ısınırken biz pirinci suyu iyice berraklaşıncaya kadar yıkıyoruz. Isınan yağın üstüne kaynar suyu döküyoruz. Su tencerede kaynayınca pirinci ilave ediyoruz. Bulyonu elimizde ezerek tencereye atıyoruz. Bulyonu atarken önce bir tanesini atıp tuzunu kontrol etmenizi öneriyorum çünkü yemeği tuzlu sevmeyenler için 2 bulyon fazla olacaktır. Tencere pirinçle birlikte kaynamaya başlayınca 1 dk kaynatıp, kapağını kapatıyoruz ve ocağı en kısık ayara getiriyoruz. Tam 23 dk pişiriyoruz. Ocağı kapatıp tencerenin kapağını açmadan yarım saat dinlendiriyoruz ve servis yapıyoruz.

2 yorum:

dogada.blogspot.ru dedi ki...

Güzel ve içten yorumlarınız için çok teşekkürler
Annelerimiz bu yöntemle yapardı pilavları gerçekten çok lezzetli olurdu anne eli değmiş gibi derlerya ellerinize sağlık tane tane nefis bir pilav olmuş sevgiler

anneanneninemekleri dedi ki...

Pilav çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.