25 Eylül 2010 Cumartesi

Cordon Blue


Malzemeler:
2 parça tavuk göğsü
2 dilim kaşar
1 çay kaşığı kara biber
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı kekik
1 yumurta
Galeta unu
Tuz 
Kızartmak için yağ

Sosu için: 
1 kaşık mayonez
1 kaşık yoğurt

Ön Hazırlık:
Önce tavuk göğüslerini kara biber, kırmızı biber, kekik ve tuzla harmanlayıp 10-15 dk bekletiyoruz.(Tavuk göğüslerinin rahatça sarılacak kadar inceltilmiş ve ya dövülmüş olması gerektiğini unutmayalım.)

Yapılışı:
Sonra beklettiğimiz tavuk göğüslerini sarmaya başlıyoruz.Tavuk göğüslerini açıp arasına uygun boyuttaki kaşar dilimini koyuyoruz ve rulo haline getiriyoruz.(İstenirse içine salam da koyulabiliyor ama ben eşim sevmediği için koymadım.) Son olarak rulolarımızı önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartıyoruz. Tavuk eti inceltilmiş olduğu için kolayca kısa sürede pişecektir. Sıcak servis yapmak gerektiğinden bunu da aklımızda bulunduralım. Mayonezle yoğurdu karıştırıp tavuklarla birlikte servis yapıyoruz.

Bu sosa hardal soğan vs. karıştıranlarda var fakat hardallı olunca tavuk tadını kapatacak kadar baskın bir tad oluyor.Ben tavsiye etmiyorum.

Hiç yorum yok: