13 Eylül 2010 Pazartesi

Etli Kuru Fasulye




Malzemeler:
1 su bardağı kurufasulye
100 gr yemeklik dana eti
1 orta boy soğan
5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı salça
1 et suyu bulyon


Ön hazırlık: 
Fasulyeler haşlanıp 2-3 saat dinlendirilecek.Bu sayede acısı çıkartılıp gaz yapması engellenmiş olacak. 5 su bardağı su kaynatılacak.

Yapılışı:
Sıvı yağ ve kuşbaşı doğranmış et düdüklü tencerede biraz kavrulacak. Yemeklik doğranılan soğanlar eklenip kavrulmaya devam edilecek. Soğanda kavrulunca önce salça, sonra haşlayıp bekletilen fasulyeler suyu süzülüp tencereye eklenecek. Biraz çevrilip üzerine kaynamış su ve bulyon ilave edilecek. Kaynayınca düdüklü tencere kapatılıp 20 dk pişirilecek. Ocaktan almadan önce tuzunun kontrol edilmesi ve karabiber atılması tavsiyemdir.

Hiç yorum yok: