Malzemeler:
Kırık yeşil zeytin
Maydanoz
Taze ya da kuru soğan
Limon
Sıvı yağ
Tuz
( İsteğe göre salça ve ceviz)
Yapılışı:
Öncelikle ham haliyle alınmış yeşil zeytinler kırılıp çekirdeği ayıklanır ve bir kavanoza koyulup üstüne su eklenir. Bu aşamada zeytinin tadı yenmeyecek kadar acıdır. Tatlanması için suyunu sık sık değiştirmek gerekir.( Bu bir iki saatte yapılabilecek bişey değildir. En azından yenmeden bir gün önce bu işleme başlamak gerekir.) Tatlanan yeşil zeytinler 2 ye yada 3 e bölünecek şekilde doğranır.Salata yapar gibi damak tadına göre maydanoz, soğan, tuz ve limon suyu ile lezzetlendirilir. İsteğe göre az salça ve ceviz koyulabilir. ben yemekte cevizi sevmiyorum ama salçalı zeytin piyazı gayet güzel olur. Genellikle kahvaltılarda tüketilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder