14 Nisan 2011 Perşembe

Palamut Buğulama



Malzemeler:
2 palamut
1 domates
1 soğan
1 limon
Sıvı yağ
Tuz, Karabiber


Yapılışı:
Palamutların bağırsaklarını çıkardıktan sonra kafalarını ve kuyruklarını keserek atıyoruz. Balığı, bir tarafı kılçıklı, diğer tarafı kılçıksız olmak üzere fileto olarak ikiye, sonra da enine bir kez daha ikiye ayırıyoruz (Yani palamut 4 e bölünmüş oluyor.) Balıkları yıkayıp suyu süzüldükten sonra 2 kaşık sıvı yağ ve baharatlarını karıştırıyoruz. Bu şekilde 20 dk kadar dinlendiriyoruz. Daha sonra yağlanmış tepsiye, derisi tepsiye gelecek şekilde diziyoruz. Soğan, domates ve limonu halka halka doğrayıp hazırlıyoruz. Her balık parçasının üzerine bir halka soğan ve bir dilim limon koyuyoruz. Domatesleri balıkların üzerine ya da tepsideki boş alanlara koyabiliriz.Üzerine yarım bardak su ekleyip 200 derecede 50 dakika pişiriyoruz.



*İsteğe göre tepsiye, balıklar gibi baharatlanmış patates dilimleri de konulabilir.



Hiç yorum yok: