31 Ekim 2010 Pazar

Peynirli Mantı


Malzemeler:
1 su bardağı un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su yada süt
100 gr yağlı peynir
Yarım demet maydanoz
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
Tereyağı, Pul biber

Yapılışı:
Un, su, tuz yumurtayı karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.Açabileceğiniz büyüklükte yumaklara(bezelere) ayırıp üstüne nemli bir bez örtüp dinlenmeye bırakın. Bu arada maydanozu kıyıp, içine peyniri rendeleyin ya da ezin. Yağlı olmak şartıyla istediğiniz peynir çeşidini kullanabilirsiniz. Ben beyaz peynirle köy peynirini karıştırdım. Daha sonra yumaklardan birini unla açın ve iki parmak eninde ve boyunda kareler oluşturacak şekilde kesin. Ortalarına peynirli harcı koyup üçgen şeklinde kapatın. Diğer yumaklara da aynı işlemi uygulayıp hafif unladığınız tepsiye alın. Bir tencereye su koyup içine bir kaşık kadar sıvı yağla  tuz karıştırın ve kaynamasını bekleyin. Mantıları kaynayan suda haşlayın. Bu arada sarımsağı ezip yoğurda katın, tereyağını da eritip içine pul biber atın. Haşladığınız mantıları süzün. Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp  yağ gezdirerek servis yapın. İsterseniz benim gibi kuru nane de serpebilirsiniz.


*Mantıyı derin dondurucuda saklamak isterseniz önce bir tepsiye yayıp 5-10 dk dondurucuda şoklayın sonra çıkarıp buzdolabı poşetine koyarak dondurucuda bekletin.
*Bu ölçüyle 3 tabak yemek çıkıyor fazla yapacaksanız ona göre ayarlayın.

2 yorum:

anneanneninemekleri dedi ki...

Mantı nefis görünüyor ellerinize sağlık.

FatmaCan dedi ki...

Teşekkürler.