26 Ekim 2010 Salı

Pirinçli Ispanak Yemeği



Malzemeler:
1 kg ıspanak
1 orta boy soğan
6 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 yemek kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı pul biber1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı kaynar su


Yapılışı:
Soğanları yemeklik doğrayıp sıvı yağ ile kavurun. Domates salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Ayıklayıp doğradığınız ıspanakları azar azar tencereye alıp soldurun. Kaynar su ve baharatlarını atıp tuzunu kontrol edin. Pirinçlerini de ıspanağa katıp ocağı kısın ve 20 - 25 dk kadar pişirin.


Hiç yorum yok: