8 Aralık 2010 Çarşamba
Sac Kavurma
Malzemeler:
Yarım kg dana eti
1 büyük soğan
2 sivri acı biber
2 orta boy domates
1 çay kaşığı karabiber ( tepeleme)
1 çay kaşığı pul biber
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:
Dana etini kuşbaşıdan biraz daha ufak doğrayıp saca yada teflon tencereye alıp kavurmaya başlıyoruz. Suyunu saldığında bir çay bardağı kaynar su ekleyip ocağın altını kısıyoruz ve ağır ateşte yavaş yavaş pişmesini bekliyoruz. Etler saldığı suyu çektiğinde sıvı yağı ekleyip soğanları da tavaya alıyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Soğanlar yarı piştiğinde biberi ekliyoruz. Baharatını atıyoruz. Biberler piştiğinde domatesi ve tuzu atıyoruz..Domatesleri piştiğinde kavurmamız hazır demektir.
Etiketler:
Et Yemekleri,
Saç Kavurma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
Oh mis gibi koktu:)Ellerine sağlık.
sabah sabah canımı çektirdin bhee yahhh :(
Teşekkür ediyorum efenim ;)
Doğrusu tadı enfesti :) İki kişi için fazla olsa da biz iki oburiks bayıla bayıla yedik :)
şöyle ekmeği bana bana yiyesim geldi ellerinize sağlık
bu kadar güzel tarifler veriyonuz kilo alıcam sayenizde :)
Yorum Gönder