7 Aralık 2010 Salı

Kabak Mücveri ve Dip Sos

Mücver için gerekli malzemeler eksik olunca bende kendime göre bir uyarlama yaptım. Dip sosla birlikte afiyetle yedik. Mücveri ilk denediğimde patates gibi tencere dolusu yağın içine atmıştım ve sonuç felaket olmuştu. O yüzden buna da pek özenmedim. Ama sonuç beni şaşırttı :) Tavsiye ediyorum yani...



Malzemeler:
3 tane orta boy kabak
2 yumurta
2 kahve fincanı un
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tane küçük soğan
Kızartmak için birkaç kaşık yağ

Yapılışı:
Kabakların dışını kazıyıp rendeleyin ve suyunu iyice sıkın. Üstüne önce baharatları, küçük küçük doğanmış soğanı ve unu katın. Yumurtayı ayrı bir yerde iyice çırpıp ekleyin. Akışkan bir bulamaç haline geldiğine emin olunca Teflon tavayı yağlayıp ısıtın. Yemek kaşığı yardımıyla tavaya harçtan koyup,  pişerken kaşığın tersiyle hafifçe şekillendirin. Arkalı önlü piştiğinde servise hazırdır.


Dip Sos İçin:
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı nane
Yarım çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber

3 yorum:

melek dedi ki...

buda çok harika gözüküyor eminim tadı da harikadır ellerine sağlık :)

FatmaCan dedi ki...

Teşekkürler :)

aslı dedi ki...

Mücveri çok severim:)) Yoğurtlu sosları da mücvere çok yakıştırırım. Ellerinize sağlık, sevgiler.