Malzemeler:
1 su bardağı nohut
1 sivri biber
1 domates
1 yemek kaşığı salça (ben karışık kullandım)
1 kesme şeker
1 et suyu bulyon
Tuz, karabiber, kaynar su
Yapılışı:
Nohutu yıkayıp üzerini iki parmak geçecek kadar su ekleyerek geceden ıslatın. Ertesi gün nohutu süzüp, yine üstünü iki parmak geçecek kadar su ekleyip, içine bir tane et suyu bulyon atın, düdüklü tencerede kaynadıktan sonra 20 dk pişirin. (Nohuta ve düdüklü tencereye göre pişme süresi artabilir, nohutu süzmeden önce mutlaka tadına bakın) Piştikten sonra süzüp bir kenarda bekletin. Ayrı bir yerde biber ve sarımsağı sıvı yağda kavurun. Üzerine domatesi ekleyip biraz daha kavurun. Salça, tuz, karabiber ve şeker ekleyip bir iki dakika daha kavurun. Nohut ve kaynar suyu da ekleyip kaynadıktan sonra altını kısın ve 10 dk daha pişirin.
1 yorum:
Ellerine saglik canim daha dün annemlerde yedik nohut eymegini. Nefis olmus, bayilirim !!!
Yorum Gönder